Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. szeptember

Wang Sihao Géza és Magyarország

Konfuciusz teaház

Nagy sikerrel zárult a 2015. augusztus 25-én megrendezett Konfuciusz Teaház, ahol Wang Sihao Gézával beszélgetett Mohr Richárd, a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet magyar igazgatója.

2015. szeptember 02.


A beszélgetésből kiderült, hogyan is kapta Géza a magyar nevét, mit is keres ő itt Szegeden és egyáltalán, hogy kezdett el magyarul tanulni.


Konfuciusz teaházGéza már Kínában megkezdte a magyar nyelv elsajátítását, Pekingben magyar nyelvszakra nyert felvételt a Pekingi Idegen Nyelvek Egyetemén. Három éve Szegeden él feleségével, itt született meg a kislánya, és úgy néz ki, hogy itt is marad még jó ideig. Jól érzi magát Szegeden, rengeteg barátja van és rendszeresen focizik a magyar barátaival. Sajnos pont egy focimérkőzés miatt nem tudtak eljönni a rendezvényre a társai, ennek ellenére alig maradt üres hely a Rektori Hivatal dísztermében megrendezett eseményünkön.


A beszélgetés után mindenkinek lehetősége nyílt arra, hogy kérdéseket tegyen fel Gézának, nagy örömünkre sokan éltek is ezzel a lehetőséggel. Volt, aki arra volt kíváncsi, hogy mennyire tartja szépnek a magyar lányokat, de az is érdekelte a hallgatókat, hogy milyen magyaros vagy szegedi ételeket szeret Géza. Megtudhattuk, hogy kedvence a libamájjal töltött csirkemell, amit rozé fröccsel szokott kísérni.