Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. május

Óriási siker volt a Pandanap a Vadasparkban

Pandanap a szegedi vadasparkban

A Vadaspark Gyermeknapi programsorozatához kapcsolódva a Konfuciusz Intézet is várta a kicsiket és nagyokat vasárnap az állatkertbe. A rendezvény óriási sikert aratott, több százan keresték fel a standokat.

2015. június 01.


Az Intézet munkatársai és az önkéntes segítőik a Zsiráfház teraszán várták a látogatókat különféle feladatokkal. Az egyik helyszínen papírfigurákat vághattak ki, a másik helyszínen színezhettek a gyerekek, a harmadikon egy puzzle-t kellett kirakniuk, a negyediken pedig egy kvíz kellett kitölteniük. Aki mindegyik feladatot teljesítette és ezt pecséttel igazolta, plüss pandát nyerhetett. A figurának óriási keletje volt, nagyon sokan versengtek érte. A kvíz feladatoknál külön készült kérdőív a gyerekeknek és a felnőtteknek. Azok, akik jól válaszoltak mind az 5 kérdésre, egy bögrét is nyerhettek.


Emellett a látogatók folyamatosan nyomon követhették a kínai Panda TV adását, ahol az óriás pandák mindennapi életét figyelhették meg.


Pandanap a szegedi vadasparkban
Galária
 


Mohr Richárd, az intézet igazgatója elmondta, a Konfuciusz Intézetnek egyik feladata a kínai kultúra terjesztése, ennek érdekében minél több szegedi programon jelennek meg. Épp ezért vettek részt idén először a Vadaspark Gyermeknapján, önálló programmal. Ezzel az a céljuk, hogy minél több szegedivel tudatosítsák, a városban megtalálható a Konfuciusz Intézet, megismertessék céljaikat, kínálatukat. – tette hozzá az igazgató.


A Konfuciusz Intézet ezen a napon csatlakozott ahhoz a több száz magánszemélyhez és céghez, akik már örökbe fogadtak egy-egy vadasparki állatot. Az intézet stílusosan a vöröspandákat fogadta örökbe, az erről szóló dokumentumot vasárnap délután vehették át az intézet képviselői, Cao Hang és Mohr Richárd Veprik Róberttől, a Vadaspark igazgatójától.