Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. április

Konfuciusz Teaház vendége Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter 2015. április 16-án 17 órától az Agórában!

Telt ház és óriási érdeklődés az SZTE Konfuciusz Intézet első Teaházán

Az SZTE Konfuciusz Intézete ismét egy érdekes programmal várja az érdeklődőket április 16-án 17 órakor a Szent-Györgyi Albert Agórában.

2015. április 13.


Decemberben, hagyományteremtő céllal szervezte meg az SZTE Konfuciusz Intézete a Szegedi Közéleti Kávéházzal közösen a Konfuciusz Teaházat, amelynek akkor óriási sikere volt. A rendezvény április 16-án délután 5 órakor folytatódik a Rektori Hivatal Dísztermében.


A hagyományos kínai módon készített teakülönlegességek kóstolását beszélgetés is színesíti majd, amelynek témája „A Keleti Nyitás politikája és a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok”. A díszvendég Szijjártó Péter, Külgazdasági és Külügyminiszter, illetve Dr. Ujhelyi István az SZTE Konfuciusz Intézet alapító elnöke. Moderátor Mohr Richárd az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója.


Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Miniszter úr feszített napirendje miatt előreláthatólag nem lesz lehetőség kérdések feltételére. Ugyanakkor számítunk észrevételeikre, kérdéseikre, így az eddigi gyakorlattól eltérően kérdéseiket online tehetik fel 2015. április 15. (szerda) 10 óráig az alábbi elérhetőségen: konfuciusz@rekt.szte.hu


A Teaház sorozata ezt követően a tervek szerint havonta jelentkezik majd, a rendezvény célja, hogy a Kína iránt érdeklődők egy csésze – Szegeden egyedül itt kóstolható igazi – kínai tea mellett beszélgetve ismerkedhessenek meg Kínával. A továbbiakban is közismert emberek színesítik majd a programot, akik segítségével a résztvevők jobban megismerhetik Kínát, az ország hagyományait, fejlődésének titkát és a kínai embereket.


Az esemény meghívója pdf formátumban innen tölthető le.