Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2015. február

Kínai Tavaszváró Ünnep az Agorában

Tavaszváró

A tavaszünnep a tavasz és egyben az új év kezdete, mint ilyen, két célt szolgál. Egyrészt alkalom arra, hogy a nagycsaládok tagjai összegyűljenek, megajándékozzák és jókívánságaikkal elhalmozzák egymást. Másrészt pedig ilyenkor kell elbúcsúztatni az óévet, megszabadulni annak ártalmaitól, illetve ilyenkor lehet a jó szerencsét biztosítani az új évre is.

2015. február 13.



2015. február 19-én megkezdődik a Kecske Éve, ezért a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete február 15-én, vasárnap 15 órától a Szent-Györgyi Albert Agórában Tavaszváró Ünnepet szervez.


A rendezvényen sokféle színes program várja az érdeklődőket. Lesz oroszlántánc, kalligráfia kiállítás és bemutató, harcművészeti bemutató, ügyességi játékok. A látogatók magukra ölthetnek tradícionális kínai esküvői ruhákat, személyesen kipróbálhatják a kalligráfiát, tanulhatnak egy pár mondatot kínaiul és megkóstolhatnak hagyományos kínai ételeket is. Emellett kisfilmek segítségével mutatják be a szervezők Kínát.


Az eseményen sor kerül egy multimédiás eszköz átadására is, amelyet a Konfuciusz Intézetek ajánlott fel Szeged városának és amely az Agórában kerül elhelyezésre. Az eszközt Dr. Ujhelyi István EP képviselő és az SZTE Konfuciusz Intézet elnöke, valamint Dr. Cao Hang, a Konfuciusz Intézet kínai igazgatója adja át Orbán Hedvig igazgatónak és Szabó Sándor országgyűlési képviselőnek.