Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2014. május

Nagy sikerű Kínai Nyelvi Híd versenyt szervezett az SZTE Konfuciusz Intézet!

Kodolanyi_kiemelt

2014. május 9-én a Kínai Nagykövetség felkérésére az SZTE Konfuciusz Intézet, illetve budapesti kínai nyelvoktatási központja, a Kodolányi János Főiskola szervezésében került sor a 13. Kínai Nyelvi Híd – Egyetemisták Nyelvi Versenye magyarországi elődöntőjére.

2014. május 23.


 

A rendezvényt a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete, Őexcellenciája Xiao Qian nagykövet nyitotta meg: köszönetét fejezte ki a szervezőknek, hangsúlyozva, hogy Kínának fontos célkitűzése, hogy minél többen ismerjék meg országukat, kultúrájukat, és ez leginkább a nyelvtanulás útján valósulhat meg.


A rendezvényen köszöntőt mondott Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora, Dr. Kusai Sándor korábbi nagykövet, miniszteri megbízott, Dr. Oláh Lajos, a Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület elnöke, illetve Li Xinhua, a Kínai Nagykövetség Oktatási Részlegének vezetője is.

Kínai Nyelvi Híd verseny a Kodolányi Főiskolán
A rendezvényen készült képek itt tekinthetőek meg.


A világ számos országában évente megrendezésre kerülő többfordulós vetélkedőn a világ kínaiul tanuló fiataljai mérik össze tudásukat három fordulóban. Az elődöntőn a feladatok között szerepel, hogy a versenyzőknek egy általuk írt kínai nyelvű fogalmazást kell előadniuk, Kínával kapcsolatos műveltségi kérdéseket kell megválaszolniuk, illetve egy szabadon választott műsorszámot kell előadniuk. A magyarországi elődöntőn öt felsőoktatási intézmény és egy nyelviskola képviseletében húsz egyetemista, illetve főiskolai hallgató mérte össze tudását. A legeredményesebben szereplő diákok ösztöndíjat nyertek Kína legnevesebb egyetemeire, illetve a lehetőséget, hogy a nyár folyamán kiutazzanak Kínába, és ott hazánkat képviseljék a Kínai Nyelvi Híd nemzetközi döntőjén.


Gratulálunk valamennyi résztvevőnek a sikeres versenyhez!


SZTE Konfuciusz Intézet, Kodolányi János Főiskola

Fotók: SZTE KI, KV