Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2013. április

Az SZTE Konfuciusz Intézet kínai teabemutatót tartott a Képviselői Irodaházban

csoportkep_konfuciusz


A Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület „Az 5000 éves Kína” elnevezéssel hirdetett alkotói pályázatot magyarországi óvodák és általános iskolák részére. A program célja az volt, hogy felhívja a figyelmet Kína ezerszínű kultúrájára, és alkotásra buzdítsa a gyerekeket.

2013. április 19.

OH4A9931Pályázatukat egyéni és csoportos kategóriákban hirdették meg, amelyre mintegy kétezer alkotás érkezett be az ország számos szegletéből, de a beküldők között voltak határon túli oktatási intézmények is. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2013. február 10-én került sor, a Millenárison megrendezett Holdújévi Fesztivál keretein belül.




Az SZTE Konfuciusz Intézet Kínai teabemutatót tartott a Képviselői IrodaházbanAz Egyesület fő feladatának tekinti a több ezer éves kínai örökség és kultúra Magyarországon való megismertetését és népszerűsítését, ennek szellemében az érdeklődők megtekinthetik a legjobb pályamunkákat a Képviselői Irodaházban. A kiállítást Oláh Lajos, a Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület Elnöke nyitotta meg. Az eseményen Dr. Ujhelyi István, a Magyar Országgyűlés alelnöke és egyben az SZTE Konfuciusz Intézet Tanácsadó Testületének Elnöke, a rendezvény fővédnöke; Szentmártoni Lívia igazgató és Zhang Xuemei igazgató helyettes képviselte intézetünket. Kínai tanáraink jóvoltából pedig a meghívott cégvezetők és képviselők megcsodálhattak egy hagyományos, elegáns teaszertartást illetve megízlelhették a zamatos, hamisíthatatlan kínai teát.



OH4A9936 OH4A9984




Fotók: Új Szemle hetilap