Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2013. június

He Min: "Nyári egészségmegőrzés a kínai gyógyászat jegyében" előadás június 27-én

kinai_orvoslas1

Égen és Földön mindent a folyamatos változás jellemez: tavasszal életre kelnek a dolgok, nyáron kiteljesednek, ősszel fogyatkoznak, télen pedig elraktározódnak. Azoknak az embereknek, akik hosszú, egészséges életet szeretnének, szintén a folyamatos változás tükrében kell élniük.

2013. június 02.

He_Min1Időpont: 2013. június 27. (csütörtök) 17:30 óra

Helyszín: SZTE Rektori Hivatal Fszt. 5.


Az év legmelegebb évszaka a nyár, a magas hőmérséklet az emberi test hőmérsékletére, az emésztési rendszer, az idegrendszer, az urológiai rendszer stb. működésére számos hatással bír, melyek következtében az emberek gyakran szívproblémákkal szembesülnek, rossz az étvágyuk, fáradékonyak és erőtlenek, esetleg rosszul alszanak.


Jelen előadás a kínai gyógyászat szemszögéből ismerteti a nyáron az embert érő különböző hatásokat és kellemetlenségeket, megismerteti a hallgatóságot ezen időszak sajátosságainak megfelelő egészségmegőrző módokkal, és tanácsot ad arra vonatkozóan, hogy a helyes étkezési szokásokon keresztül az élet, a munka és a pihenés megfelelő ütemezésével és az egyszerű akupunktúrás pontok masszírozásával miként növelhetjük életünk minőségét a forró nyári időszakban.


He Min az SZTE Konfuciusz Intézet oktatója, a kínai egészségmegőrző technikák lelkes követője.