Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2013. március

Megtartotta első értekezletét Shanghai-ban az SZTE Konfuciusz Intézet Tanácsadó Testülete

Ertekezlet_Konfuciusz

Március 18-án a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetemen került sor az SZTE Konfuciusz Intézet Tanácsadó Testületének első értekezletére.

2013. március 21.


A megbeszélésen magyar oldalról részt vett Dr. Ujhelyi István alelnök, a Konfuciusz Intézet Testületének elnöke és Szentmártoni Lívia, az Intézet igazgatója. Kínai oldalról Cao Deming rektor úr, a Konfuciusz Intézet Tanácsadó Testületének alelnöke, Xu Baomei a SISU Konfuciusz Intézetek és Nemzetközi Kínai Oktatási Centrumának főtitkára, Zhang Xuemei az Intézet kínai igazgatója és Ge Qichao a SISU Nemzetközi Kulturális Kapcsolatok Intézetének dékánhelyettese vett részt.


A résztvevőket Cao rektor úr köszöntötte: beszédében megköszönte a kollégák munkáját, amelyet a kínai kultúra és nyelv terjesztése terén végeznek, emellett jelezte, hogy örömmel látja, mennyi hír jelenik meg az Intézetről, működéséről és változatos programjairól. Ujhelyi István elnök úr beszámolt az Intézet Magyarországon betöltött szerepéről és széles körű támogatottságáról, emellett az Egyetem, ezzel együtt pedig a Rektor úr támogatását kérte a magyar szak sikeres felállításához. A megbeszélésen Zhang Xuemei kínai igazgató ismertette a Konfuciusz Intézet 2012-es és 2013-as költségvetési tervét, Szentmártoni Lívia igazgató pedig beszámolt a jelenlévőknek a már megvalósított 2012-es, illetve a 2013-as oktatási és kulturális programokról, illetve az azoktól várható eredményekről.

 

A megbeszélés során számos oktatási és kulturális együttműködési lehetőségről is szó esett, melyeket a közeljövőben a két Egyetem a Konfuciusz Intézet közreműködésével kíván megvalósítani.