Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2012. november

PROGRAMVÁLTOZÁS! - Kicsi kínai etikett című előadás november 29-én

etikett

Kicsi kínai etikett címmel Szentmártoni Lívia az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatónője tart előadást november 29-én este 6 órától a Konfuciusz Intézetben.

2012. november 15.
November 29-én este az előre meghirdetettel ellentétben (Matura Tamás előadását az érdeklődők egy későbbi időpontban hallgathatják meg) Szentmártoni Lívia, az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatónője tart előadást Kicsi kínai etikett címmel.

 

A 21. század embere előtt nincs lehetetlen, legalább is ezt szeretnénk hinni. Mégis, sokaknak „beletörik a bicskája” Kínába, és inkább hagyják veszni a lehetőséget, mint hogy újra és újra megpróbálják átugorni a kulturális különbségek okozta kérlelhetetlenül mélynek tűnő szakadékot. A kínai ritkán akad emberére, ezért is becsüli meg oly nagyon a jó partnert. A titok nyitja egyszerűen, már-már sablonosan hangzik: vessük el a sztereotípiákat, és próbáljuk a maga komplex egészében megismerni a kínai típusú viselkedéskultúrát, etikettet! Az előadó megtörtént eseményeken keresztül, vicces történetekkel illusztrálva ismerteti meg a hallgatóságot a kínai viselkedéskultúra, etikett sajátosságaival, melyek hiányos ismerete időnként hihetetlen kalamajkába sodorhatja a „gyanútlan” európait.