Szegedi Tudományegyetem, Konfuciusz Intézet Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Konfuciusz Intézet  --  Hírek  --  KOI hírarchívum  --  Konfuciusz Intézet 2012. november

Partneregyetemi megállapodások több kínai egyetemmel – az SZTE delegációja Kínában tárgyalt

Konfuciusz intézet kínai delegáció

Október második felében az SZTE ÁJTK delegációja Kínába látogatott, hogy együttműködési lehetőségekről tárgyaljon több neves shanghai és pekingi egyetemmel, illetve hogy népszerűsítse KAPU elnevezésű, kifejezetten kínai hallgatók számára összeállított programját.

2012. november 05.

Partneregyetemi megállapodások több kínai egyetemmel – az SZTE delegációja Kínában tárgyalt
A képek itt tekinthetőek meg
Dr. Szabó Imre dékán úr vezetésével a delegáció a Shanghai Politikatudományi és Jogi Egyetemen, a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetemen, a Pekingi Normál Egyetemen és a Pekingi Technológiai és Üzleti Egyetemen folytatott eredményes tárgyalásokat. A KAPU programot Dr. Karsai Krisztina dékánhelyettes asszony ismertette az egyetemek vezetőinek, de lehetősége nyílt a delegációnak közvetlenül a diákokkal is találkozni, melynek keretén belül Szentmártoni Lívia, az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója ismertette meg az érdeklődőket Szeged városával, az Egyetemmel és az SZTE Konfuciusz Intézettel, illetve dr. Bóka János tanár úr tartott előadást az Európai Unióról.

 

A tárgyalások sikerrel zárultak: a tavaszi félévtől újabb kínai hallgatók érkeznek az SZTE ÁJTK-ra, illetve együttműködési megállapodások kerülnek aláírásra az elkövetkező hetekben diák- és oktatócsere, továbbá részképzések kapcsán.